Ionisering

Ionisering

Inspireret af naturen

Naturligt forekommende ioner er overalt udendørs og de arbejder konstant på at rense luften. Ioner skabes i naturen med energi fra bl.a. rindende vand, brusende bølger og endda sollys.

Via NPBI (Needlepoint Bipolar ionization) ion generator, som genererer og bringer naturens kvaliteter indenfor og herved sikres et friskt, sundt og sikkert indeklima.

Dette uden at producere ozon (UL2998) eller andre skadelige biprodukter, da der med denne teknologi anvendes SOFT Ionisering som sikre at der ikke sker en evt. spaltning af molekylerne.

HowItworks-Ion-in-woods

Der er noget i luften…


En ion er en partikel, der er elektrisk ladet. Ioner er molekyler, der har vundet eller tabt en elektrisk ladning. De skabes i naturen som luft molekyler og frigives på grund af sollys, stråling og bevægelse i luft og vand. Et eksempel kan være i skoven, hvor luften er ekstra frisk efter et tordenvejr, hvilket skyldes at lyn producerer enorme mængder af ioner. Det er de negativt ladede ioner, som giver os en følelse af velvære, og samtidig har det vist sig at være gavnlige for vores sundhed, helbred, arbejdslyst og humør.


Negative ioner er helt basalt ilt-ioner med en ekstra elektron vedhæftet, produceret gennem vandmolekyler. Det er derfor, der er så mange af dem ved friske, flydende vandforsyninger som floder, vandløb, hav og vandfald. Det forklarer også, hvorfor det kan være så forfriskende at tage et bad eller en svømmetur, når vi føler os trætte.


Det er netop denne friske luft og fornemmelse, ETOS • air vil bringe ind på kontoret, i møde- eller undervisningslokalet og lignende, og derved opnå en meget mere energirig luftkvalitet.


Ionisering er naturens måde at opretholde de optimale levevilkår for planter, dyr og mennesker. Dette gør, at vi langt bedre kan absorbere og udnytte ilten. Du kender det fra det friske sus fra havet eller den skønne luft i bøgeskoven. Her kan du virkelig fornemme den friske luft (luft fyldt med negative ioner), som øger mængden af serotonin i kroppen og herved giver den lykkefølelse, som kan fornemmes.

Partiklerne er stærkt reaktive og fungerer som et oxidationsmiddel (uden kemi). Den ioniserede luft reagerer med organiske molekylære kæder, som svampesporer, bakterier og vira eller endda lugtmolekyler. Disse kæder brydes op og gøres harmløse.

Samtidig når disse ioner fylder et lokale, skabes der bindinger med partikler i luften gennem en proces kaldet agglomeration. Dette skaber en sneboldeffekt, hvor partikler begynder at klynge sig sammen. Jo større klyngen af partikler bliver, jo lettere er det for dit system at filtrere det ud af luften og eller de flader til jorden.

Når vi dimensionerer jeres anlæg, bestræber vi os på et niveau af ioner (needlepoint bipolar ionization), som var det ude i naturen, hvilket svarer til omkring 1000 – 2000 ioner pr. kubikcentimeter. 

Hovedpine, søvnløshed, lav stresstærskel og begrænset koncentrationsevne er blot nogle af de tilstande, som forbindes med at tilbringe meget tid indendørs. Du troede, det skyldtes dit job, ikke? Men videnskabsfolk mener, det meget vel kan skyldes en for lav koncentration af negative ioner.

De højeste koncentrationer af negative ioner findes ude i den friske luft, hvorimod de højeste koncentrationer af positive ioner findes i forurenede storbyer, i kontormiljøer, institutioner, biler med mere.

Når vi dimensionerer jeres anlæg, bestræber vi os på et niveau, som var det ude i naturen, hvilket svarer til omkring 500 -1000 ioner pr. kubikcentimeter.

De negative ioner medvirker blandt andet til…

  • at neutralisere frie radikaler (kemisk ustabile molekyler, hvilket på sit kan skade kroppen)
  • at styrke cellestofskiftet (udskiller giftstoffer fra kroppen)
  • at styrke immunforsvaret
  • at rense blodet
  • at afbalancere det autonome nervesystem (en af årsagerne til stress)
  • at fremme dyb søvn
  • at styrke fordøjelsen
  • at øge indholdet af serotonin i blodet (modvirker depression og stressfølelse) m.m.


Derudover har de positiv indflydelse på lungefunktionen, aktiverer hormonproduktionen og forbedrer luftvejene. De medvirker til hurtigere at hele sår samt dræber bakterier og virus, før de når at mutere.
ioner indendørs
0
ioner udendørs
200
ioner ved torden og lyn
1 0

Hvad er ionisering?

En ion er en partikel, der er elektrisk ladet. Ioner er molekyler, der har vundet eller tabt en elektrisk ladning. De skabes i naturen som luft molekyler og frigives på grund af sollys, stråling og bevægelse i luft og vand. Et eksempel kan være i skoven, hvor luften er ekstra frisk efter et tordenvejr, hvilket skyldes at lyn producerer enorme mængder af ioner. Det er de negativt ladede ioner, som giver os en følelse af velvære, og samtidig har det vist sig at være gavnlige for vores sundhed, helbred, arbejdslyst og humør.

Negative ioner er helt basalt ilt-ioner med en ekstra elektron vedhæftet, produceret gennem vandmolekyler. Det er derfor, der er så mange af dem ved friske, flydende vandforsyninger som floder, vandløb, hav og vandfald. Det forklarer bl.a. også, hvorfor det kan være så forfriskende at tage et bad eller en svømmetur, når vi føler os trætte.

Det er netop denne friske luft og fornemmelse, vi bringer ind på kontoret, i møde- eller undervisningslokalet og lignende, og derved opnå en meget mere energirig og god luftkvalitet.

Ionisering er naturens måde at opretholde de optimale levevilkår for planter, dyr og mennesker. Dette gør, at vi langt bedre kan absorbere og udnytte ilten. Du kender det fra det friske sus fra havet eller den skønne luft i bøgeskoven. Her kan du virkelig fornemme den friske luft (luft fyldt med ioner), som bl.a. øger mængden af serotonin i kroppen og herved giver den lykkefølelse, som kan fornemmes.

Hvordan virker ionisering, kort fortalt?

Partiklerne er stærkt reaktive og fungerer som et oxidationsmiddel (uden kemi). Den ioniserede luft reagerer med organiske molekylære kæder, som svampesporer, bakterier og vira eller endda lugtmolekyler. Disse kæder brydes op og gøres harmløse, helt uden skadelige bi-produkter. 

Samtidig når disse ioner fylder et lokale, skabes der bindinger med partikler i luften gennem en proces kaldet agglomeration. Dette skaber en sneboldeffekt, hvor partikler begynder at klynge sig sammen. Jo større klyngen af partikler bliver, jo lettere er det for dit system at filtrere det ud af luften og eller de falder til jorden.

Når vi dimensionerer jeres anlæg, bestræber vi os på et niveau af ioner, som var det ude i naturen, hvilket svarer til omkring 1000 – 2000 ioner pr. kubikcentimeter. 

Hvilke gener kan ionisering bl.a. modvirke?

Hovedpine, søvnløshed, lav stresstærskel og begrænset koncentrationsevne er blot nogle af de tilstande, som forbindes med at tilbringe meget tid indendørs. Du troede, det skyldtes dit job, ikke? Men videnskabsfolk har igennem de sidste 70 år påvist at det meget vel kan skyldes en for lav koncentration af negative ioner.

De negative ioner medvirker blandt andet til:

at neutralisere frie radikaler (kemisk ustabile molekyler, hvilket på sigt kan skade kroppen)

at styrke cellestofskiftet (udskiller giftstoffer fra kroppen)

at styrke immunforsvaret og øget restitution

at rense blodet

at afbalancere det autonome nervesystem (en af årsagerne til stress)

at fremme dyb søvn

at styrke fordøjelsen

at øge indholdet af serotonin i blodet (modvirker depression og stressfølelse) m.m.

at forbedre åndedrætsfunktion og aktivere hormonbalancen

at forbedre præstationsevne og øget produktivitet